اگر می خواهید تاریخ، فرهنگ و هنر زیبای استانبول را بدون هیچ هزینه ای تماشا کنید بازدید از مساجد این شهر به شدت به شما توصیه می شود. مساجد استانبول تلفیقی از هر آنچه در این کشور باید از آن دیدن کنید است و از جاهای دیدنی استانبول به حساب می آید که می توانید بدون هیچ هزینه از آن دیدن کرد دچرا که ورودی این مساجد کاملا رایگان است. البته لازم است که آدابی را هنگام ورود به این مساجد رعایت کنید. به عنوان مثال پوشیدن
ممنوع است و از طرف دیگر برای خانم ها لازم است تا سر، سینه، پاها و شانه ها پوشیده شوند تا بتوان از این مکان ها دیدن کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا زیبایی های این مساجد را به شما نشان دهیم.
سلطان احمد مسجد بزرگ دوره کلاسیک است. احمد اول پس از شکست در نبرد با ایرانیان، این مسجد دوست داشتنی را در کنار ایاصوفیه ساخت تا دوباره قدرت خود را حفظ کند. همچنین این مسجد در نزدیکی کاخ توپکاپی واقع شده است و نمایانگر اوج دو قرن معماری عثمانی می باشد.
این کلیسا که در ابتدا به عنوان کلیسای ایلخانی یونانی ساخته شد و بزرگترین کلیسای جامع آن زمان بود و تا زمانی بود که پایتخت امپراتوری بیزانس توسط عثمانی تسخیر شود این کلیسا بزرگترین کلیسا جامع باقی ماند. سپس استانبول به بزرگترین شهر امپراتوری عثمانی تبدیل شد. در نتیجه، کلیسای جامع به یکی از مساجد برجسته استانبول با چهار مناره تبدیل شد تا آیین امپراتوری را منعکس کند. این اولین ساختمان مذهبی بود که حاوی عناصر بیزانسی بود.
مسجد سلیمانیه دارای معماری کلاسیک عثمانی است زیرا توسط معمار اصلی آن دوران، معمار سنان ساخته شده است. این نقطه تأثیر قابل توجهی بر سلطان احمد داشت. گفته می شود که گنبد مسجد سلطان احمد در ابتدا همانند گنبد مسجد آبی به رنگ آبی فیروزه ای بوده است. همچنین این مسجد بسیاری از خصوصیات معماری مسلمانان را داراست.
مسجد سلیمانیه در دهه 1550 ساخته شد و قبل از ساخت مسجد چاملیجا در سال 2019 بزرگترین مسجد استانبول بوده است. همچنین مسجد سلیمانیه چشم اندازهای وسیعی از شهر در اطراف منطقه شاخ طلایی دارد.
مسجد آبی یک مسجد تاریخی در استانبول است. این مسجد به دلیل کاشیهای آبی رنگ داخل آن به مسجد آبی معروف است. این مسجد بین سالهای 1609 تا 1616 در زمان حکومت احمد اول ساخته شد. این مسجد امروزه بسیار مورد توجه توریست هایی است که به تور استانبول سفر می کنند و از جاهای دیدنی و زیبای استانبول به حساب می آید.
این موزه در دوران عثمانی توسط معمار سینان ساخته شده است که گفته می شود از داماد ها و وزرای اعظم سلطان سلیمان بوده است. این موزه بر اساس معماری زیبای سنتی اسلامی برگرفته شده است و توریست های بسیاری برای تماشای این معماری باشکوه این موزه از آن بازدید می کنند.
این مسجد به دلیل پنجره های بزرگ که نور فوق العاده ای دارد به مسجد نور عثمانیه معروف شده است و در فهرست موقت میراث جهانی قرار گرفته است و یکی از زیباترین مساجد استانبول می باشد.
مسجد شاهزاده یک مسجد امپراتوری عثمانی متعلق به قرن شانزدهم است که در منطقه فاتح، بر روی تپه سوم تور استانبول، ترکیه واقع شده است. این بنا توسط سلیمان به عنوان یادبودی برای پسرش شاهزاده محمد که در سال 1543 درگذشت، ساخته شده است.
در آغاز قرن دوازدهم، این مجموعه که قبلا به عنوان صومعه استفاده می شد، توسط امپراتور جان دوم و همسرش ایرنه ساخته شد که می توان آنها را بر روی یکی از موزاییک های ایاصوفیه به عنوان یک خانواده امپراتوری مشاهده کرد. پس از فتح قسطنطنیه، عثمانیان این کلیسا را به مسجد تبدیل کردند و نام آن را ملا زیرک کامی گذاشتند.
مسجد اورتاکوی یا Büyük Mecidiye Camii در بشیکتاش، استانبول، مسجدی است که در کنار میدان اسکله اورتاکوی، یکی از محبوبترین مکانها در تنگه بسفر واقع شده است. این بنا به دستور سلطان عثمانی عبدالمجید اول ساخته شد و ساخت آن در حدود سال 1854 یا 1856 به پایان رسید.
این مسجد در محل یکی از مهمترین بناهای مسیحیان شهر در آن زمان یعنی کلیسای رسولان ساخته شده است. تا سال 1028 پس از میلاد، این کلیسا محل دفن همه امپراتوران بیزانس (از جمله کنستانتین) بود.
مسجد بزرگ ایوب که اولین مسجدی است که پس از فتح استانبول ساخته شد، خارج از دیوارهای شهر در منطقه ایوپ قرار دارد.این مکان در نزدیکی شاخ طلایی، در مکانی قرار دارد که ایوپ، پرچمدار حضرت محمد، در حمله اسلامی به قسطنطنیه در سال 670 در آن درگذشت.
اگرچه امروزه این مسجد اهمیت قابل توجهی یافته و زیارتگاه مسلمانان محسوب می شود، اما به قدر کافی شناخته شده نیست.
مسجد شاکرین مسجدی زیبا و خیره کننده است که در شهر کادیکوی استانبول واقع شده است. این مسجد در سال 2009 تکمیل شد و به دلیل معماری و طراحی مدرن باورنکردنی خود مشهور است. گنبد دیدنی ویژگی اصلی آن است که با کاشی های معرق طلای 23 عیار ساخته شده است.
نمای بیرونی ساختمان نیز بسیار زیبا است و دارای یک شبکه مشبک پیچیده از سنگ مرمر سفید است. در داخل، نمایشی خارقالعاده از پنجرههای رنگارنگ شیشهای رنگارنگ و ستونهایی با طراحی پیچیده پیدا خواهید کرد. مسجد شاکرین واقعاً منظره ای باشکوه است که در سفر به استانبول نباید آن را از دست بدهید.
مسجد و موزه فتحیه یکی از بزرگترین رقبای موزه چورا به دلیل داشتن موزاییک های بیزانسی زیبا است که قدمت آن به قرن چهاردهم باز می گردد.
کلیسای پاماکاریستوس یک کلیسای بیزانسی که بین قرن های 11 و 12 ساخته شد و توسط برادرزاده امپراطور مایکل هشتم پالئولوگوس وقف شد و پس از آن در سال 1591 توسط سلطان مراد دوم به مسجد فتحیه (به معنای مسجد فتح) تبدیل شد. این کلیسا اما در سال 1949 توسط مؤسسه بیزانسی آمریکا و دامبارتون اوکس مرمت شد و شکوه واقعی آن را آشکار کرد.
بخشی از این مسجد امروزه به موزه تبدیل شده است.
مسجد Kalenderhane یک کلیسای ارتدکس شرقی سابق در استانبول است که توسط عثمانی ها به مسجد تبدیل شده است. این ساختمان گاها با نام های Kalender Haneh Jamissi و St. Mary Diaconissa نیز شناخته می شود.
مسجد جدید آخرین مساجد بزرگی بود که توسط سلاطین عثمانی ساخته شد. پایه و اساس آن در سال 1597 گذاشته شد. اما به دلایل مختلف به مدت 66 سال تکمیل شدن این مسجد به تعویق افتاد.
ساخت این مسجد به صورت جداگانه به 3 معمار مختلف سپرده شد و در نهایت ساخت آن سال ها به تعویق افتاد.
مسجد بایزید دوم یک مسجد امپراتوری عثمانی در اوایل قرن شانزدهم است که در میدان بیازیت در استانبول، ترکیه، در نزدیکی خرابههای فروم تئودوسیوس قسطنطنیه باستانی واقع شده است.