آژانس هواپیمایی طاها گشت لطفا منتظر بمانید...

معرفی هواپیمای بوئینگ 737

  • تاریخ : 24 مرداد 1398
  • نویسنده : تیم خبری طاهاگشت
  • بازدید : 3665

 

معرفی هواپیمای بوئینگ 737

ساخت هواپیما نخستین بار توسط برادران رایت انجام شد که مدت ها آرزوی پرواز انسان را در سر می پروراندند. این دو برادر که قصد داشتند ابتدا برای انسان بال هایی برای پرواز طراحی کنند در نهایت موفق به ساخت هواپیمایی تک سرنشین شدند و این رویا را به واقعیت تبدیل کردند. در پی حرکت این دو برارد بسیاری از افراد در تلاش بودند تا این صنعت را به صنعتی بزرگ برای انسان ها تبدیل کنند. از آن جمله می توان به پیکاسو نقاش و مهندس ایتالیایی اشاره کرد، که علاقه ی زیادی در این خصوص از خود نشان داد. از آن روز تاکنون این صنعت پا به پای سایر صنعت های جهان پیشرفت کرده است و انواع مدل های هواپیما در دسته های مختلف حمل مسافر، حمل بار و نظامی تولید کرده است.

 

اولین هواپیما برادران رایت

 

استفاده از به روزترین تکنولوژی ها همراه با ارئه ی خدمات متنوع موجب شده است تا این سیستم حمل و نقل به یکی از موفق ترین سیستم های جهانی تبدیل شود و فرصت های شغلی متعددی را در حیطه ی صنعت خود ایجاد کند. در قسمت طراحی و ساخت هواپیماها، فرودگاه ها، بخش کارکنان، خلبانان و... همه و همه از جمله فرصت های شغلی ای است که این صنعت همراه با خود برای بشریت آورده است.

در ادامه هواپیماسازی، صنعت گردشگری نیز رشد بسزایی کرد، و کشورهای سراسر جهان را به جذب توریست، ساخت فرودگاه ، رقابت در فروش بلیط هواپیما خارجی و داخلی، راه اندازی شرکت هواپیمایی و ایرلاین واداشت. دراین خصوص نیز برای ارائه ی خدمات به مسافران فرصت های شغلی متعدد و فراوانی فراهم شده است. در این میان دو شرکت بوئینگ و ایرباس توانسته اند تا نام و آوازه ای برای خود در این حیطه به ارمغان بیاورند.

یکی از صنایع جذاب در حیطه ی حمل و نقل و ترابری و حتی نظامی صنعت هواپیماسازی است. در حال حاضر قسمت اعظم این صنعت در دست دو شرکت بزرگ بوئینگ و ایرباس قرار دارد که این دو همواره پیشتاز این صنعت بوده اند. این دو شرکت با ساخت هواپیماهای فراوانی در دسته های مختلف مسافربری، ترابری و حتی نظامی موجبات پیشرفت را در سرتاسر جهان فراهم کرده اند.

 

صنعت گردشگری جهان

 

اولین و برترین شرکت هواپیماسازی جهان شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ می باشد، که در سال 1916 رسما فعالیت خود را در این حیطه آغاز کرد. این شرکت توانست تا در سال 2011 به عنوان دومین شرکت برتر در حوزه ی ساخت تجهیزات نظامی برگزیده شود. هم اکنون شرکت بوئینگ علاوه بر تولید هواپیماها در زمینه تولید و صادرات قطعات هواپیمایی پیشگام است و از برترین و به روزترین تکنولوژی ها در این صنعت استفاده می کند. در واقع شرکت بوئینگ پس از خرید دو شرکت دیگر هواپیماسازی آمریکایی توانست تا حوزه ی کاری خود را تا این حد گسترش دهد.

این شرکت که توسط فردی به نام ویلیام بوئینگ پایه گذاری شد. در ابتدا اقدام به تولید هواپیما برای جابه جایی مرسولات پستی کرد. اما بعدها و با ارائه ی مدل بی 1 وارد بازار هواپیما های مسافربری شد و پس از استقبال بسیار زیاد از آن تصمیم بر آن شد تا این کار گسترش پیدا کند. پس از آن شرکت بوئینگ در این راستا اقدام به خرید چندین شرکت در حال ورشکستگی آمریکایی و اروپایی کرد.

 

شرکت هواپیمایی بوئینگ

 

در سال 1934 قانونی در این شرکت تصویب شد که به موجب آن بوئینگ سهام خود را فروخت و از ریاست این مجموعه کناره گیری کرد، اما همچنان در کنار مجموعه ماند و به آن ها مشاوره داد. پس از آن این شرکت با تولید مدل 307 خود توانست انقلابی در این صنعت ایجاد کند و سال ها بعد با تولید مدل موفق دیگری به نام 707 به موفقیت های بیشتری برسد. این سیر موفقیت ها با تولید هواپیماهای 737 و در نهایت 747 ادامه یافت. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی مدل موفق هواپیمای بوئینگ 737 بپردازیم.   

 

بوئینگ 737

 

با این که شرکت بوئینگ خود پیشگام در تولید و عرضه ی هواپیماهای پهن پیکر است با این حال مدل موفق 737 مدلی با جثه ای کوچک و دراز است که تولید آن تا 4 نسل در این خانواده ادامه یافته است. این مدل هواپیما در واقع به عنوان کوچک ترین عضو خانواده ی بزرگ بوئینگ شناخته می شود و در اصطلاح به آن بچه بوئینگ می گویند.

مدل اولیه ی این هواپیما کوچک تر از مدل های بعدی خود بود. اولین شرکتی که اقدام به خرید این مدل کرد لوفتهانزا بود که یک سال پس از ورود این مدل به بازار یک فروند از آن را خریداری کرد و این مدل را رسماً وارد بازار تجاری و مسافربری کرد. امروزه 8 هزار فروند از مدل های این خانواده سفارش داده شده است، که تاکنون 6 هزار فروند آن تولید و هم اکنون در حال استفاده است. در ایران نیز از این مدل در بسیاری از ایرلاین ها مورد استفاده قرار می گیرد. یعنی با خرید بلیط هواپیما داخلی نیز می توانید مسافر این بچه بوئینگ شوید.

 

بچه بوئینگ

 

این مدل هواپیما که به دو موتور توربوفن مجهز است مدل های مختلفی برای فواصل کوتاه و بلند طراحی کرده است، که یکی از این مدل ها برای فواصل کوتاه طراحی شده و ظرفیت 130 تا 189 مسافر را دارا است که در ناوگان هوایی کشورمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این مدل هواپیمای بوئینگ با این که مدت زمانی در بحران مالی گسترده جهانی در حال عرضه بود توانست سربلند بیرون بیاید و از مدل 380 که متعلق به کمپانی رقیب یعنی ایرباس بود موفق تر ظاهر شد. جالب است بدانید که این خانواده از بوئینگ با سیستم کامپیوتری طراحی شده و هیچگونه طراحی روی کاغذ آورده نشده است. هم چنین موتورهای این هواپیما به عنوان یکی از قدرتمند ترین موتورهای هواپیما به حساب می روند، و از این نظر نیز نام نیکی برای خود دست و پا کرده اند.

 

بوئینگ 737 مدل 300

 

پیکر این هواپیما 30.5 متر طول، 11.3 متر ارتفاع دارد و فاصله ی بین دو نوک بال این هواپیما از هم 28.4 متر است. این هواپیما می تواند به حداکثر سرعت 84 ماخ یعنی 890 کیلومتر بر ساعت برسد و محدوده ی پروازی بیش از 4688 را دارا می باشد.

در کل می توان این سری از هواپیماهای بوئینگ را با اینکه پیکری کوچک در بین سایر هواپیماهای این شرکت دارند به عنوان یکی از کارآمد ترین خانواده این شرکت هواپیماسازی معرفی کرد که در ایرلاین های متعددی در سرتاسر جهان در حال پرواز و جابه جایی مسافران هستند.

 

اندازه بوئینگ 737

آژانس هواپیمایی طاها گشت