شاید تصور کنید این روزها سفر های هوایی کاهش پیدا کرده است اما خوب است بدانید که در سطح جهان تردد در مسیرهای هوایی آنچنان شدت یافته است که در برخی از مسیرها شاهد ترافیک هوایی نیز هستیم.
اولین فکری که به ذهنتنان خطور می کند این است که این مسیرها متعلق به شهرهای بزرگ و شلوغ جهان مانند نیویورک، شانگهای و یا لندن است.
خب باید بگوییم که این شهرها هیچکدام در صدر لیست قرار ندارند. اگر شما هم کنجکاو هستید که با پرترددترین مسیرهای هوایی جهان آشنا شوید پس تا پایان مقاله همراه طاهاگشت باشید.
اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چگونه این لیست تهیه شده است و در واقع ملاک هایی که موجب شده تا این مسیرهای هوایی به پرترددترین مسیرهای هوایی جهان تبدیل شوند چه هستند؟
اولین مورد این است که برای تعیین پرترددترین مسیرهای جهان تعداد پروازهایی که در این مسیرها صورت گرفته است حساب می شود.
و این که در این پروازها چه تعداد مسافر را با خود جا به جا می کرده اند لحاظ نشده است.
از همین رو موجب شده تا مسیر هنگ کنگ - تایپه که 2.5 میلیون مسافر بیشتر از مسیر کوالالامپور - سنگاپور جا به جا کرده است پایین تر از این مسیر قرار گیرد.
البته معمولاً تعداد پروازهای یک مسیر، به میزان بلیط هواپیما فروخته شده و تقاضا بستگی دارد.
مبنای دیگری که برای محاسبه ی پرترددترین مسیرهای هوایی جهان در نظر گرفته می شود تعداد پروازهای بین المللی می باشد.
پروازهای داخلی و بین شهری محسوب نمی شوند.
در واقع سنگاپور به دلیل این که بین شهرهای خود پرواز ندارد تمامی پروازهای آن بین المللی محسوب می شوند و به همین دلیل سنگاپور در صدر این لیست قرار گرفته است.
تصور کنید اگر پروازهای داخلی در این لیست لحاظ می شدند مطمئناً استرالیا (مسیر پروازی ملبورن - سیدنی) در صدر این لیست قرار می گرفت.
مسیر پروازی بریزبن - سیدنی نیز می توانست جایگاه هشتم را به دست بیاورد.
شهرهایی از آمریکا و چین نیز در ادامه قرار می گرفتند.
حال آنکه به جای حضور این شهرهای بزرگ شاهد حضور شهرهایی هم چون
در این لیست هستیم.
تصور کنید با این که فرودگاه دبی به عنوان شلوغ ترین فرودگاه جهان شناخته شده است اما در این لیست در رده ی نهم قرار گرفته است، چرا که اصلی ترین مسیر پروازی بین دبی و شهرهای بزرگ نیست بلکه بین دبی و کویت می باشد.
اگر در لیست دقت کنید می بینید که اغلب این مسیرهای پرتردد هوایی به کشورهای آسیایی و جنوب شرق آسیا مرتبط هستند.
اما بیایید نگاهی به کشورهای اروپایی و مسیرهای هوایی این کشورها بیاندازیم.
در واقع فرودگاه هیترو که از پر رفت و آمدترین فرودگاه های لندن به شمار می رود جایگاهی بهتر از جایگاه چهاردهم و شانزدهم در این لیست به دست نیاورده است. که این موجب می شود تا باری دیگر به مبناهای مرتبط با نحوه ی انتخاب نگاهی بیندازیم.
نکته ی جالبی که در خصوص این لیست قرار دارد این است که آمار نشان می دهد تمامی مسافران به مقصد گفته شده نمی رسند.
یعنی درصدی از مسافران افرادی هستند که به مقصد دیگری سوار این هواپیما شده اند و در واقع این ها مسیرهای مستقیم پروازی نیستند.
حال بیایید تا با توجه به تعداد مسافران جا به جا شده در یک سال سعی کنیم تا مسیرهای هوایی پرتردد جهان را دسته بندی کنیم. در این صورت لیست زیر در اختیار ما قرار میگیرد.
همانطور که مشاهده می کنید این لیست کاملاً با لیستی که قبل تر ارائه دادیم متفاوت است و این به دلیل تفاوت در مبناهای انتخابی برای مشخص کردن پرترددترین مسیرهای هوایی جهان است.
ممکن است این مسئله برای شما نیز عجیب به نظر برسد که چرا شهرهایی مانند لندن یا نیویورک در این لیست قرار ندارند. باید بگوییم که حضور سیستم های حمل و نقل دیگری که در این شهرها وجود دارد مانند قطارهای یورواستار که موجب شده است تا مردم کمتر از سیستم حمل و نقل هوایی برای جابه جایی بین شهرها استفاده کنند و در نتیجه این شهرها جایگاهی در این لیست به دست نیاورند.