کوش آداسی با مساحت بیش از 200 کیلومتر مربع،شهری ساحلی و در نوار ساحلی دریای اژه واقع شده است.
این شهر در قسمت غربی سواحل ترکیه قرار دارد و تا ازمیر حدود 80 کیلومتر فاصله دارد.
شهر کوش آداسی در قرن 16 توسط مردم ونیزی کشف شد و از جمله حکومت هایی که بر این شهر تسلط داشتند می توان به ایران، روم و عثمانی ها اشاره کرد که پس از جنگ جهانی اول در سال 1922 به عنوان بخشی از جمهوری ترکیه شناخته می شود.
دارای آب و هوای اقیانوسی (تابستان های گرم زمستان های معتدل) می باشد و بهترین زمان برای سفر به این شهر اواخر بهار تا اواسط تابستان است.
شهر باستانی اِفِسوس در نزدیکی کوش آداسی قرار دارد که هر ساله تعداد توریست های بالایی را به خود جذب می کند.
یکی از سه پارک آبی کوش آداسی است که در مرکز آن و80 کیلومتری ازمیر واقع شده است.
آدالند یکی از بهترین و بزرگترین پارک های آبی به شمار میرود. مساحت کل پارک حدود صد هزار متر مربع و شامل 32 سرسره ی آبی متنوع است.
کنار پارک آبی، پارک دلفین ها نیز وجود دارد که برنامه های متفاوت و جالبی در آن برگزار می شود.
این خانه به سبک رومی که آخرین پناهگاه حضرت مریم بوده که در بالای کوه بلبل (9 کیلومتری شهر اِفِسوس) قرار دارد و از سنگ ساخته شده است.
از قرن چهارم بعد از میلاد مسیح به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار گرفت و تا به امروز نیز یکی از مقدس ترین مکان های کوش آداسی شناخته می شود که هر ساله در تاریخ 15 آگوست مراسم یاد بود حضرت مریم برگزار می شود.
خانه از بخش های مختلفی از جمله اتاق استراحت حضرت مریم و اتاق نیایش تشکیل شده است که فقط قسمت هایی از آن ها برای بازدید عموم امکان پذیر می باشد.
معبد آرتمیس که به معبد دیانا نیز شناخته می شود، در فهرست عجایب هفت گانه ثبت شده است و در شهر باستانی اِفِسوس قرار دارد.
معبد برای آرتمیس الهه باروری یونان، 600 سال پیش از میلاد مسیح ساخته و قبل از تخریب کامل بنا سه بار بازسازی و بعد از آن در آتش سوزی به طور کلی تخریب شد. هم اکنون فقط قسمتی از ستون ها و دیوار ها باقی مانده است.
این مسجد در سال 1375میلادی بیگ در نزدیکی منطقه اِفِسوس و توسط آیدین اوغلو عیسی ساخته شد. هم اکنون به عنوان قدیمی ترین بنای حیاط دار به سبک سلجویی شناخته می شود که تا کوش آداسی 18 کیلومتر فاصله دارد.
محل قرار گیری پنجره ها، گنبد ها و درها در این مسجد مطابق با معماری سنتی نمیباشد. یکی از مناره های مسجد در زلزله قرن 16 تخریب و تنها یک مناره باقی مانده است. بازسازی مسجد در سال 1934 انجام شد.
حدود 50 هزار آثار موجود در موزه از سال 1929 مربوط به دوره های مختلفی از جمله رومی و بیزانس می شود که از منطقه باستانی افسوس جمع آوری شده اند.
در سال 1964 به عنوان موزه باز گشایی و در سال 1976 گسترده شد به طوری که هم اکنون شامل شش گالری و یک حیاط می شود.
شبه جزیره ای در غرب ترکیه و به عنوان نماد کوش آداسی شناخته می شود که با مسیری به طول 350 متر به آن متصل می گردد. در فصل مهاجرت پرندگان زیادی در این منطقه دیده می شوند، به همین علت گورچین به جزیره پرندگان نیز مشهور است.
قلعه ای با ارتفاع 3 متر جزیره را احاطه کرده است که این قلعه در دوره عثمانی ها توسط بارباروس خیرالدین پاشا (فرمانده عثمانی) برای دفاع در دوره شورش اورلوف ساخته شده است.