آژانس هواپیمایی طاها گشت لطفا منتظر بمانید...

آگرا

  • تاریخ : 20 دی 1396
  • نویسنده : تیم خبری طاها گشت
  • بازدید : 2414

آگرا(Agra)

 

آگرا که آگره نیز خوانده میشود شهری درکنار رودخانه یامونا و سومین شهر بزرگ ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان است.

آگرا به دلیل بناهای باشکوهی که در زمان مغول در آن بنا شده است که مقصد بسیاری از توریست ها می باشد. معنای آگرا نیز در کتاب باستانی مهابهارتا بهشت یا پردیس وصف شده است.

بابر موسس سلسله مغولی هند زمان اقامت در آگرا ساخت باغ های ایرانی چهارگوشه را مرسوم کرد. در زمان حکومت اکبر شاه (پادشاه بزرگ مغولی هند) این شهر پایتخت بوده و مرکز مهم هنر،فرهنگ و تجارت شناخته میشده است.

 

جاذبه های گردشگری

 

تاج محل(Taj mahal)

 

این بنای باشکوه در نزدیکی شهر آگرا و در 200 کیلومتری جنوب دهلی قرار دارد. تاج محل به منظور یاد بود ارجمند بانو بیگم، همسر شاه جهان و بنا به وصیت او ساخته شد، که بعدها خود شاه جهان نیز در همان مکان به خاک سپرده شده است.

احمد لاهوری و برادرش حمید لاهوری سرمعماران این مکان بوده اند. بنا 58 متر بلندی و 56 متر پهنا دارد. طرحی جهت ساخت بنایی از مرمر سیاه درمقابل تاج محل وجود داشت( به طوری که پلی این دو بنا به یکدیگر متصل می کرد) اما این طرح هرگز به مرحله اجرا نرسید.

ساختمان کلی در سال 1643 کامل شد ولی کار روی قسمت های دیگر تا 10 سال بعد ادامه داشت. به طور کلی 22 سال ساخت این بنا طول کشیده است.

در مرکز باغ بین تاج محل و دروازه ورودی باغ حوضی مرمرین قرار دارد که انعکاس تاج محل جلوه خاصی به آن بخشیده است.

تاج محل را به عنوان جواهر هنر اسلامی در هند وصف می کنند و لازم به ذکر است که از سال 1983 جزء عجایب هفت گانه جدید دنیا نیز شناخته شده است.

باغ مهتاب در پشت تاج محل که به سبک چهار باغ ایرانی ساخته شده و عدد چهار (به دلیل مقدس بودن در اسلام) ، مبنای ساخت این باغ و اجزای آن قرارگرفته است.

در دو سوی مزار، یک مهمان خانه و یک مسجد جای گرفته که از لحاظ شکل بصری و تناسبات پلان ها درست همانند هم است.

این باغ مربعی است به ضلع 300 متر و آخرین باغ از 11 باغ ساخته شده توسط سلسله مغول است.

تاج محل هند

قلعه قرمز آگرا(Agra fort)

قلعه آگرا یکی از بنا های مهم ساخته شده در زمان مغول می باشد که در 1983جزء میراث فرهنگی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

این بنا از قرن 10 به عنوان یک قلعه نظامی ساده از آجر دیده شده ولی اکبر شاه در زمان حکومتش این بنا را با ماسه سنگ قرمز از منطقه ای در راجستان باز سازی کرد و به آن رونقی دوباره بخشید. بازسازی از سال 1565 شروع شد و 8 سال ادامه داشت.

اولین پادشاه دهلی،اسکندر لودی در این قلعه زندگی میکرده و سپس در سال 1517 در همان جا جان سپرده است.

دیوار بیرونی این بنا 40 متر و دیوار درونی 70 متر ارتفاع دارد که باعث استحکام زیاد آن شده است. قلعه شامل چهار دروازه ورودی بوده که دروازه اکبر برای بازدید کنندگان استفاده می شود.

معماری مغول هند در زمان شاه جهان دوره طلایی خود را سپری می کرده واگرچه این بنا به عنوان قلعه ساخته شد ولی در زمان شاه جهان تبدیل به کاخ شده و بناهای دیگری نیز به آن اضافه شده است.

قلعه قرمز هند  

مقبره اعتماد الدوله(Tomb of Itimad-ud-Daulah)

نخستین بنای ساخته شده از سنگ مرمر سفید توسط مغول بوده که بین سال های 1622 تا 1628 بنا شده است.

مقبره موجود در این بنا متعلق به میرزا غیاث بیگ ملقب به اعتماد الدوله است و به عنوان جعبه جواهر وصف شده است که بعد از مرگش در سال 1622 توسط دخترش نور جهان ایجاد شد.

تکنیک پرچین کاری برای اولین بار در معماری مغول در این بنا به چشم می خورد.

آگرا هند  

سیکاندرا- مقبره اکبرشاه(Sikandra-Tomb Of Akbar The Great)

کیلومتری از مرکز شهر آگرا که مقبره اکبرکبیر( ملقب به مغول عظیم، سومین و مقتدرترین پادشاه مغول) نیز داخل آن قرار دارد.

این بنا از سنگ ماسه قرمز ساخته و با سنگ مرمر تزیین شده است. در آن آثار معماری هندی و اسلامی دیده می شود. یکی از قسمت های قابل توجه این بنا ایوانی با گچبری بسیار زیبایی است که در مقابل قبر قرار دارد و آخرین مکان به جا مانده از قوم مغول هند به حساب می آید.

اکبر شاه خودش برای ساخت مقبره برنامه ریزی کرده بود ولی جهانگیر بعد از مرگ پدرش این بنا را در سال 1613 به اتمام رساند.

در حال حاضر دروازه شمالی، دروازه اصلی محسوب می شود ولی در گذشته از چهار دروازه استفاده میشده است. لازم به ذکر است که در ساخت دروازه ها از الگوی موزاییک کاری نیز استفاده شده است.

  مقبره اکبرشاه

آژانس هواپیمایی طاها گشت